Протестиращите срещу стандарта на живот и цените на горивата в София блокираха движението в района на парламента. До сблъсъци не се стигна. Те скандираха „Оставка”.

След това протестиращите тръгнаха в шествие от парламента към Министерския съвет. Булевард „Дондуков” беше блокиран. Част от участниците в протестното шествие хвърляха пиратки по булеварда.

Снимка: БГНЕС

От Министерския съвет протестното шествие се насочи към „Орлов мост”. Протестиращите отдадоха почит пред паметника на Васил Левски. Всички граждани паднаха на колене и запазиха минута мълчание.

След това шествието се отправи към „Орлов мост”, където движението отново беше блокирано. Към 20.30 часа демонстрантите се оттеглиха и движението беше пуснато.

Протестното шествие се насочи след това по булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” към националния стадион, като хората скандираха „Оставка”.

След това протестиращите се върнаха на „Орлов мост”, където блокираха движението за втори път.

Снимка: БГНЕС

Малко по-рано пред сградата на Министерския съвет имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народната събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Инициативата „Системата ни убива” не е това, което беше в началото. Сформираха се два лагера на майките – едните казват, че се е прекалило с протестите и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първият са провокатори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!