Хиляди автомобили тръгват на път в началото на новата поредица почивни дни. Според туристическия сектор над 450 хил. българи ще заминат, за да почиват. Предпочитана дестинация остава Гърция, а там транспортна стачка се очаква да усложни пътуването.

Междувременно новото кръгово движение на пътен възел „Кочериново” все още не е отворено за минаване, но десетки шофьори са объркали пътя и се надяват да се придвижат от там.

Ляв завой, липсваща лента за включващите се в магистралата и серия от катастрофи. Така изглеждаше пътният възел до 7 септември, когато беше затворен за ремонт. В момента се довършва пътната маркировка, слагат се мантинели и се озеленява.

По време на ремонта трафикът е по обходен маршрут. Въпреки поставеният знак цари объркване и десетки пътуващи искат да минат през все още затворения участък.

От Пътната агенция припомнят, че основен за пътуващите от София за Кулата остава другият пътен възел- край Благоевград.

Министерството на външните работи предупреди, че достъпът на туристи до гръцките острови ще бъде затруднен от утре до 25 септември заради стачка.

От посолството на Гърция обаче обявиха, че от стачните действия няма да пострадат българите, пътуващи за най-посещавания остров Тасос. Фериботните връзки Кавала-Керамоти-Тасос ще се осъществяват редовно през целия септември.