От Бузлуджа: Социалистите се заканиха с вот на недоверие (ОБНОВЕНА)
Хиляди се събраха на върха за традиционния събор на левицата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    4
Социалисти на Бузлуджа
Снимка: БСП

Хиляди социалисти от цялата страна се събраха на Бузлуджа за традиционния събор на левицата.

Тази година те празнуват 126 г. организирано социалистическо движение, а мерките за сигурност за по-затегнати от всякога.

От върха социалистите се заканиха с вот на недоверие през есента.

Бузлуджа
Снимка: btvnovinite.bg

"БСП оттук ще демонстрира своето състояние след проведените парламентарни избори, , а именно, че партията запази позициите, които имаше, превърна се в най-голямата опозиционна сила в Народното събрание и е единствената възможност правителството на Бойко Борисов да бъде коригирано", каза пред bTV членът на ИБ на БСП и зам.-председател на НС Валери Жаблянов.

По повод скандала с Георги Гергов Жаблянов призна, че напрежение очевидно има, тъй като сблъсъкът  и противоположните мнения са налице. От гледна точка на оспорването на лидерството обаче той изтъкна, че този въпрос се решава по легитимен, правов начин в БСП. Процедурата е известна, такъв въпрос не е актуален в момента, отбеляза Жаблянов.

Георги Гергов: Имах лична амбиция за коалиция между БСП и ГЕРБ Борисов е израснал политик, той е совалка и носител на мира в Европа, коментира пред bTV бизнесменът и бивш член на ИБ на БСП

"Задкулисие има в цялата българска политика, не само в БСП. Задкулисието са онези властови центрове, които не искат да участват на избори, имат много пари и се опитват да командват политическия живот в България", каза още той.

Жаблянов беше категоричен, че коалиция с ГЕРБ никога не е обмисляна. "Поставен е въпросът след изборите, обсъждат е на ИБ на партията и отхвърлен категорично", уточни той.

Бузлуджа
Снимка: БСП

По думите му вот на недоверие е възможен винаги, особено на такова правителство. "То може да падне всеки един момент в резултат на скандал, на разцепление в коалиционния формат, на вътрешни противоречия и на външен натиск. Тъй като г-н Борисов не може да управлява целия този сложен процес, на няколко пъти се явява на предсрочни избори. Струва ми се, че пак ще му се наложи", каза Валери Жаблянов.

 

  • 4
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре