Служебното правителство се управлява от Бойко Борисов, а не от премиера - Димитър Главчев. Това коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в своя фейсбук профил.

Коментарът му е във връзка с предлаганата смяна на служебния външен министър Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов. Според Трифонов отговорни за случващото се са Христо Иванов и "Демократична България", както и Кирил Петков и "Продължаваме промяната" заради промените в Конституцията, които инициираха.

 

 

„Бойко Борисов препоръча на министър-председателя на служебното правителство да смени външния министър, Стефан Димитров, заради лоша комуникация с партньорите си. Какво означава това, нямам никаква представа, но един час по-късно външният министър беше вече сменен. Кой управлява служебното правителство? Министър-председателят, Главчев, или Бойко Борисов", запита Трифонов в своя пост.

Според него отговорът е бил ясен, още когато стана ясен и съставът на правителството.

"Управлява го Бойко Борисов, няма абсолютно никакъв срам да го демонстрира, а истинските виновници за това са Христо Иванов и "Демократична България" и Кирил Петков и "Продължаваме промяната, защото с техните тъпи идеи беше променена Конституцията и така дадоха властта в ръцете на Бойко Борисов. А тия, последните, са по-безсрамни и от Бойко Борисов, защото най-нагло се правят, че нямат нищо общо. Но, аз помня! Всъщност, всички помнят“, гласи целият пост на Слави Трифонов.