Слънчево и горещо ще бъде в следобедните часове. Максималните температури - в интервала от 31 до 36 градуса, в София - 30, на морския бряг - от 25 до 27 градуса. Ще духа слаб, в северните и източните райони от страната - умерен, източен вятър.

В сряда ще бъде предимно слънчево с  максимални температури от 31 до 36,  на морския бряг - от 26 до  30 градуса.  Временни увеличения на облачността ще има главно в източните и планинските райони.
 

В четвъртък ще бъде много горещо с максимални температури на места до 37°-38°. Ще бъде и предимно слънчево. В следобедните часове в планините от  Западна България ще се развитие купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и пригърми. В петък и събота на много места в западната половина от страната ще има валежи, временно интензивни, придружени от  гръмотевици и силен вятър. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат чувствително. Над източната половина ще остане предимно слънчево и все още горещо. В неделя захлаждане се очаква и в Източна България. Ще преобладава облачно време, на места с валежи, в югоизточните райони - придружени  от гръмотевици.