Шест години затвор за помощник-машиниста от Калояновец (ВИДЕО)
Той е признат за виновен, че е причинил смъртта на машиниста Венко Тодоров и средни телесни повреди на четирима пътници
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Христо Тиляшев
Снимка: БГНЕС

Старозагорският окръжен съд постанови 6 години лишаване от свобода в затворническо общежитие за помощник-машиниста Христо Тиляшев заради катастрофата на жп гара Калояновец през 2014 г., предаде БГНЕС.

Тиляшев е признат за виновен заради това, че през месец юли при управление на бързия влак София-Варна е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на машиниста Венко Тодоров и средни телесни повреди на четирима пътници.

Христо Тиляшев ще трябва да плати и 3000 лева обезщетение на един от ранените. Той няма право да бъде машинист осем години. Присъдата му може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

През февруари 2016 г. Старозагордският окръжен съд постанови 8,6 години затвор за машиниста. Тогава Тиляшев каза пред bTV, че животът му е разбит след катастрофата, но не се чувства виновен.

Ексклузивни кадри показват влаковата катастрофа край Калояновец (ВИДЕО)От прокуратурата заявиха пред bTV, че видеото не е разпространено от тях

При инцидента на 7 декември 2014 г. бързият влак от София за Варна дерайлира край гарата. Загина единият машинист, а 14 души бяха ранени. Като причина за катастрофата още тогава бе посочена високата скорост.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре