Поради възникнал технически проблем на граничните контролно-пропускателни пунктове  е спряна обработката на товарните автомобили, съобщиха от МВР.

През граничните пунктове преминават само леките автомобили и автобусите. Работи се по отстраняване на проблема.

С цел избягване на струпване на място, е създадена организация камионите да бъдат спирани и да изчакват преди пунктовете.

Въпреки това корепондентите на bTV съобщават за километрични опашки.

Обработката на документите на Дунав мост е спряна около 10.30 ч, като първоначално не са били пропускани никакви превозни средства. В ранния следобед започнаха да минават само леки автомобили и автобуси, и то от страни-членки на Европейския съюз.

Задръстването от тежкотоварни автомобили по главен път Е-79 е изключително голямо, коментира Димитър Манолев, кмет на село Кулата.

По думи му опашката е около 5 километра. „Шофьорите са изключително изнервени от забавения трафик, звуците от клаксоните на автомобилите са постоянни“, уточни Манолев.

Той напомни, че натовареният трафик в района е всекидневие и тормози жителите на село Кула и околните села.

Причината е, че при тях не се изисква подробна проверка на влизане или излизане от страната, тъй като Дунав мост е вътрешна граница.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че чак до петък служителите на Пътна полиция в цялата страна няма да регистрират и пререгистрират коли.

Няма връзка И с международната система за проверка на издирвани автомобили.

В столичния КАТ не се издават и преиздават талони, защото бланките са свършили.
 
Липсата на информация изнерви шофьорите.

Това не е първи подобен проблем през последните седмици. На 27 април повреден сървър отново блокира граничните пунктове и гишетата на КАТ.

И тогава се стигна до километрични опашки.