Румен Радев: Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако се върне в България (ВИДЕО)
Той призова банкера да са завърне и даде показания и доказателства
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
Румен Радев

Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако дойде в България и даде показания. Това обяви президентът Румен Радев в Ахелой по повод откритото писмо на съпругата на банкера Антоанета Василева.

С писмото тя поиска намесата на президента и защита за дъщеря си Радосвета Василева, която също беше замесена в делото за фалита на КТБ.

Заради апартамент за 2,5 млн. лв.: Дъщерята на Цветан Василев е обвинена за пране на пари За Радосвета Василева е издадена Европейска заповед за арест, съобщиха от прокуратурата

На Радосвета Василева бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение за пране на пари.

„България не е президентска република. Правомощията на президента за съдебната власт са ограничени”, припомни държавният глава. 

Президентът публикува една от стенограмите за КТБ Тя стана публично достъпна на сайта на президентството малко след 19 ч.

Той напомни също, че е разсекретил стенограмите от разговорите за КТБ, с което е помогнал за осветляване на обстоятелствата, довели до фалита на банката.

Василев може много да допринесе за разрешаването на този скандал, като даде валидни показания и доказателства. Според мен това трябва да стане в един прозрачен открит публичен процес”, допълни Радев.

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре