Близки на прегазеният Петьо от Панагюрище се надяват съдът да бъде справедлив по време на делото срещу Цветан Пъков.

Велко Гевечанов, който е чичо на загиналото шест годишно момченце, твърди, че това не е първият път, в който Цветан Пъков шофира безотговорно. „Постоянно кара така. Това му е манталитета – да кара бързо и да говори по телефона, непрекъснато. Невнимателен шофьор, не трябва да бъде шофьор”, казва той.

В Панагюрище се събира подписка за справедливост на делото. Жителите на града са заплашили, че ако Пъков не получи подходяща присъда, ще има лична саморазправа. „Достатъчна ни е болката, която няма отмине никога, та и за тоя боклук да ми тежи на сърцето! Бог ще го съди!”, казва Велко Гевечанов в репортаж за Тази сутрин по bTV.

Министър Румяна Бъчварова заяви в ефира на bTV, че ще работи за по-сурови наказания за подобни престъпления. „С главния секретар сме обсъждали законодателно предложение дори при инцидент със средна телесна повреда да се отнема книжката на виновния”, коментира тя. Също така Бъчварова се надява на дебат и предложения за още мерки, тъй като „границата между правата и справедливите наказания не е ясно начертана”.  

След трагичния инцидент бащата на Петьо си разменя думи с извършителя на ужасното престъпление, който му отговаря единствено с „Е, какво да направя!”. Чичото на прегазеният Петьо се надява шофьорската книжка на Цветан Пъков да бъде отнета за цял живот и да получи минимум 10 години в затвора.