Прокуратурата проговори по случая със студентката, убита във Велико Търново. Убийството е станало по жесток начин, но заподозрян все още няма.

Убийството е извършено с предмет, подобен на брадва, потвърди прокуратурата и уточни, че нанесените удари по главата на жертвата са 8-9.

„За мен убийството е умишлено с оглед на броя на нараняванията, които са получени, и местата, на които са нанесени, и силата, с която са нанесени”, коментира наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Разследването е затруднено от факта, че тялото на момичето е намерено две денонощия след изчезването му. „В един момент вината ще се хвърли върху клошар човек, който няма как да бъде защитен, а на практика има доказателства за следене. Не се отхвърлят другите версии. Работи се паралелно по много версии - поне по 5-6 версии са, включително и личен мотив", посочи Попов.

Той потвърди, че се снемат показания от бившия приятел на Вероника, от когото баща й се е жалвал в полицията. „Вземат се показания от него. Проверяват се версиите, които той изтъква като алиби. Така че и в тази насока се работи”, заяви наблюдаващият прокурор.

По-късно стана ясно, че Апелативната прокуратура във Велико Търново взема под специален надзор досъдебното производство за убийството на Вероника Здравкова, образуваното на 3 март.

В четвъртък Великотърновският университет е в траур в памет на жертвата. Колеги на Вероника оставят цветя и вписват съболезнования към близките й. „Светла памет на момичето. Много жалко, че все повече и повече такива неща се случват на млади хора. Много е несправедливо и дано виновните да се намерят и накажат”, коментира студентката Десислава Кирилова.

Междувременно „Протестна мрежа” настоява за обезопасяване на района около ЖП гарата. Близо 1000 души са се подписали под това искане.