Столичани могат да поискат по-ранно пускане на парното
За целта е необходимо заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
парно, радиатор
Снимка: iStock

Столичани имат възможност да поискат предсрочно включване на отоплението, съобщиха от "Топлофикация София".

Общинското дружество оповести, че има готовност при желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. За целта е необходимо гражданите да представят в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Предвид предстоящото временно понижение на температурите детските градини, училищата и здравните заведения също могат предварително да поискат включване на отоплението, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти, се казва още в съобщението.

От "Топлофикация" уточняват, че според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване. Към момента прогнозата за следващата седмица предвижда затопляне и повишение на дневните температури, добавят от дружеството. От там уточняват, че "Топлофикация София" следи промените и тенденциите и ще реагира съобразно климатичните условия и нормативните изисквания.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Необходимо е също така да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител, добавят още от "Топлофикация София".

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре