Служител на полицията в Монтана е разследван за инцидент, при който ударил с личния си автомобил друга кола. В момента на произшествието дрегер е отчел 3.11 промила алкохол.

На 28 април вечерта полицаят излиза от дома си и сяда зад волана. Не е на смяна. Свидетели на сблъсъка подават сигнал и на място пристига дежурен автопатрул.

"Само това ме питаха: Колата моя ли е, къде е била и аз къде съм била. Аз не мога да кажа нищо, като не съм била. Мога ли да кажа нещо, като спя? 10 часа!", каза собственичката на колата..

На полицая е направена проба за алкохол с дрегер. И той заковава на 3.11 промила. Полицията съобщава за случая, но не уточнява, че става дума за неин служител.

Потърсихме го за коментар. В дома му открихме неговата съпруга: "Мисля, че това, което се тиражира, в никакъв случай не е истина. С три деца съм. Не смятам, че трябва да стават свидетели на това нещо."

Полицаят е в състава на охранителна полиция. На 39 години е, с 10-годишен стаж в системата. Срещу него вече тече дисциплинарно производство.