Кола на "Спешна помощ" беше закопчана в центъра на Русе. Въпреки синята лампа върху нея и предупреждението на шофьора, че става дума за автомобил със специален режим, общинските служители са поставили скоба.

Става дума за обслужващ автомобил, който прави доставки за нуждите на „Спешна помощ". Тази сутрин шофьорът му го е паркирал на общински паркинг и е отишъл да изпълни служебните си задачи.

„Преди това говорих с господина, който е от общината и му казах - автомобилът е на Спешна помощ, не е линейка, но е обслужващ автомобил”, обясни шофьорът Георги Георгиев.

Изненадата му е огромна, когато вижда, че колата е закопчана. Досега подобен случай не е имало и от Центъра за спешна помощ са повече от изумени.

„Кислородни бутилки трябва да зарежда и много други неща. Оттук нататък какво правим ние днес? Екипите ни остават с недобре заредена апаратура по този начин”, коментира медицинският секретар Анюта Балевска.

Служителите от общинското предприятие „Комунални дейности" са категорични, че са си свършили работата. Оказва се, че в тяхната система не фигурират номерата на специализираните автомобили.

„Според вас има ли някакви отличителни белези, че е линейка? Погледнете и вътре, нещо кръст, пропуск от болница... Няма как да направим справка с КАТ за това нещо, ние имаме апарат, с който проверяваме за есемес”, обясни Борислав Любенов от ОП "Комунални дейности".

Все пак колата беше освободена след повече от час с предупреждението да се поставят отличителни знаци.