на живо

Какво обичат най-известните жени в ските

Дните от днес до неделя са най-очакваните през този сезон в Банско

Ладислав Цветков

Дните от днес до неделя са най-очакваните през този сезон в Банско. 56 световноизвестни скиорки дойдоха в Банско за Световната купа. На сцените ги чакаха почитатели, а търговците също бяха в треска от възможната им среща със ски-звездите.

7 от най-добрите са отседнали в един от хотелите в Банско. На входа ги посреща Мис Банско, цялата обсипана със скъпоценни камъни. Всяка от звездите е заявила пред персонала своите предпочитания.

„Домашно приготвена паста - това е основното, в нашия италиански ресторант. Тази вече ще бъдат в Японския ресторант, където има суши и ястия на японска скара”, коментира управителят на хотела Атанасиос Манос.

Безспорно най-красивата сред известните е Линдзи Вон. Израснала в Минесота, чиито най- добри приятелки са двете и сестри.

Снимка: Ладислав Цветков

„Родителите ми са разведени. Ние се преместихме от Минесота в Колорадо. Много неща се случиха в живота ни, ние винаги сме били една до друга с моите сестри и те са ми най-добрите приятелки”, разказва тя.

Шампионката твърди, че е скромна в изискванията си към персонала на хотела, в който е отседнала. Не спи дори в апартамент, а в обикновена двойна стая макар и сама. Държи в стаята винаги да има много минерална вода, а всяка вечер да има свежи плодове на масата.

Утре вечер тя ще е една от звездите, които ще участват в благотворителна вечеря на открито. За първи път топла храна ще се сервира на 1800 метра височина. Вещи на звездните скиорки ще бъдат продадени благотворително.