Отложиха делото срещу Емилия Ковачева заради „лоши метеорологични условия”
Адвокатът й не могъл да се запознае с новите документи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 5
  • 5
    3
Емилия Ковачева
Снимка: Facebook

Заседанието по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородената Никол в АГ-отделението на болница „Софиямед” през 2015 г., беше отложено.

Причината за това станаха „лоши метеорологични условия” и почивни дни, които попречили на адвоката на Ковачева да се запознае с документите по делото.

Румен Димитров: По време на дежурството на Емилия Ковачева са бити всички бебета Бащата на малката Никол призова хората да оставят по едно цвете на 13 юни пред Съдебната палата

Днес Никол вече е на 2 години и се чувства добре.

Никол
Никол

Преди днешното заседание родителите ѝ призоваха хората да оставят цвете пред Софийския градски съд в знак на подкрепа към Никол, както и като символ на протест за начина, по който работи съдебната система в България. 

„Изминаха две години, а г-жа Ковачева все още е на свобода срещу парична гаранция от 1500 лв.”, подчертават родителите на жестоко битото дете.

2111391163.jpg

„Идването ни в съдебната зала е отрова. Ние искаме това нещо да не се протака, да приключим с тази драма и да заживеем нормално”, заяви бащата на малката Никол – Румен Димитров.

Според родителите в съдебна зала акушерката Ковачева се държи все едно тя е жертвата. „Не е да не ни гледа в очите, тя ни гледа нагло. Включително нейната майка, която ни прави разни мимики като заплахи”, разказва Станислава, майката на Никол.

„Протакането на делото идва от уродливата ни съдебна система, от адвоката, който използва всички вратички в закона”, категоричен е бащата.

2111391161.jpg

Той отправи и призив: „Не разчитайте на съдебната система – ако имате проблем, намерете си начина и формата да си решите проблемите сами. Не очаквайте съдебната система да ви възмезди по някакъв начин за това, което ви е причинено, може да се влачите и тровите с години”.

  • 5
    3
Още по темата
5 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре