Прокуратурата в Монтана повдигна обвинение на водача на тира, който предизвика снощи тежката катастрофа край Смоляновци, при която загина млада жена, а 8 души бяха ранени. Той е турски гражданин и ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди на повече от едно лице. Ще бъде поискано и постоянното му задържане под стража. 

Инцидентът стана на пътя между Монтана и Видин. Причината е изпреварване с висака скорост на мокър път.

Изпреварването е предприел турският гражданин, който шофирал  влекач „Даф” с прикачено ремарке. Той навлязъл в лентата за насрещно движение, в която идвал автобус на фирма „Монтана АТ”, пътуващ с 12 души по линията София – Белоградчик. Тъй като пътят е мокър, водачът губи контрол и блъска автобуса, като го отхвърля от платното. Рейсът помита мантинелите и се преобръща в дере.

Ранените при катастрофата остават в болницата в Монтана. За нито един от тях няма непосредствена опасност за живота, макар трима от тях да са с много сериозни счупвания и черепно-мозъчни наранявания.

Сред целия ужас в болницата проплака новородено. Бебето е на жена, пътувала в автобуса и е извадено предсрочно чрез цезарово сечение. Бебето и майката са добре.