Гласуването „против” оставането на Димитър Главчев на поста председател на парламента не беше личен знак към него, а по-скоро израз на отношението на нашата парламентарна група към решенията, които се взимат в Народното събрание, празногововоренето и губенето на време, а съответно и на пари на българския данъкоплатец, в безсмислени пиар акции.

Това заяви председателят на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки в студиото на „Лице в лице”.

По думите му днес депутатите са загубили около 3 часа за гласуването на оставката на Главчев, което би могло да мине много по-бързо.

„В Народното събрание няма дискусии, там свободното говорене се е превърнало в словоблудство”, добави още Марешки и заяви недоволството си от работата на парламента. По думите му ролята на движението му е да бъде „катализатор на нови процеси за издигане на нивото на българския парламент”.

Лидерът на „Воля” коментира и вчерашния скандал, който предизвика предложението му депутатите да обявяват публично дали имат наркотична, алкохолна или хомосексуална зависимост. То дойде, като беше критикуван, че е бил на посещение при папа Франциск.

„Думите ми не са предадени правилно”, заяви Марешки. Той обясни, че е имал предвид, че е недопустимо да го критикуват не граждани, които имат някоя от тези зависимости, а такава към други хора и тайни общества.

„Не трябва да има зависим човек, защото рано или късно го командват дистанционно”, добави още той. Според него всичко, което може да компрометира някой от представителите в парламента, трябва да бъде заявено публично и в управлението да влизат само „чисти хора”.

Вижте повече във видеото: