Украинският посланик: Български политици си позволяват незаконно да посещават Крим
По думите му ако подобно посещение стане през Русия, т.е. със самолет от Москва се влезе в Крим, това противоречи на международното право
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    1
Крим
Снимка: iStock

„Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават временно окупирания от Русия Крим”, коментира украинският посланик Микола Балтажи.

Той гостува в предаването „Лице в лице”, след като поиска право на отговор след гостуването на Светлозар Лазаров от „Атака”.

Светлозар Лазаров: Санкциите срещу Русия трябва да паднатНие поддържаме партии, които изповядват консервативна идеология, уточни координаторът на „Атака”

По думите му ако подобно посещение стане през Русия, т.е. със самолет от Москва се влезе в Крим, това противоречи на международното право, както и на официалната позиция на страната ни по повод анексирането на Крим.

„Ако се прави посещение на Крим, то се прави през Украйна, през специални пунктове, и редът е регламентиран от съответното постановление на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна служба”, коментира още Балтажи.

„Русия се опитва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред не само в Украйна, но и в Европа, и да убеди хората чрез хибридна намеса, че тяхната кауза е по-добра”, коментира още посланикът.

Той добави, че не очаква българското правителство да постави въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия по време на европредседателството.

„Крим е украински, даже не е спорен. Въпросът е кога ще се върне. Западът и Украйна никога няма да признаят незаконната анексия и окупация на Крим”, категоричен е Балтажи.

  • 1
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре