Теменужка Петкова: Гинка Върбакова е интелигентен и почтен човек
Съпругът на Върбакова е завършил ядрена енергетика, тя – лингвистика
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 8
    8
Теменужка Петкова

Познавам Гинка Върбакова от 20 години – и нея, и семейството ѝ. Тя е млад, интелигентен и почтен човек. Това обяви в предаването „Тази събота” министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Петкова подаде оставка, след като стана ясно, че доскоро неизвестната фирма „Инерком”, чийто собственик е Гинка Върбакова, ще купи активите на ЧЕЗ в България. Причината за оставката беше нейното познанство с Върбакова. Коалиционните партньори в правителството решиха през изминалата седмица, че няма да приемат оставката ѝ.

Красимир Каракачанов: Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приетаЛидерът на ВМРО обясни и намерението на политическата му формация да бъдат увеличени пределите на неизбежната отбрана

Петкова обясни, че с Гинка Върбакова и съпруга ѝ я запознал неин познат, който по-късно станал кум на двойката. Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът ѝ – ядрена енергетика, стана ясно от думите на енергийния министър.

Теменужка Петкова е категорична, че общ бизнес с Върбакова няма. Тя уточни, че никога не се е занимавал с бизнес.

В отговор на обвиненията на Румен Овчаров от БСП тя го посъветва да прочете правителствената стратегия от 2003 г. за продажбата на ЕРП-тата, която е 2017 страници.

Румен Овчаров: Има очевидна договорка с българската държава в сделката за ЧЕЗ Цената на ЧЕЗ е завишена 1,5 пъти, коментира бившият енергиен министър

Тя опроверга твърдението на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „Белене” не е се съхранява като хората и уточни, че начинът на съхранение е проверен и одобрен от Агенцията за ядрено регулиране. Тя определи думите на Овчаров като спекулации.

 На въпроса остава ли министър на енергетиката, тя отговори: Благодаря на премиера, ГЕРБ и коалиционнните партньори за доверието. Това ме задължава изключително много.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 8
    8
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре