През 2018 г., СДС ще обитава само два етажа от легендарната сграда на ул. "Раковски" 134.  Няма законово основание СДС да остане в държавната сграда, тъй като на последните избори те не влязоха в парламента.

Най-късно до началото на февруари 2018 г. „сините” ще станат съквартиранти с една от националистическите формации в управлението. 

Научихме, че всички срокове за споразумение вече са изтекли и Областната управа на София е предала на частен съдебен изпълнител цялата документация със задълженията, имуществото и банковите сметки на „сините”.

Днес, 27 години след лозунга „45 години стигат”, за първи път „сините” признаха, че търсят начин как да не останат на улицата и да продължат да функционират като партия. „Ще намерим законова форма и ще останем на „Раковска” 134. Има доста фондации, които проявяват интерес към емблематичните три букви”, каза председателят Божидар Лукарски.

По закона за политическите партии СДС са изчерпили всички възможности да останат на традиционния си адрес. През годините те са натрупали стотици хиляди левове от неплатени наеми.

bTV научи, че само след месец близка до сините фондация ще поеме задълженията им от над 480 хиляди лева и формално ще стане наемател в централата вместо тях. В този срок на третия и четвъртия етаж в сградата с решение на правителството ще бъде настанена партията на вицепремиера Валери Симеонов. 

Националистът не пожела да застане пред нашата камера, но потвърди, че съпартийците му ще се нанесат на легендарния адрес.

Историята на сградата е свързана със Световния младежки фестивал през 1968 г. в София. Имотът е построен специално за целите на домакинството. На кръглата маса през 1990 г. Андрей Луканов го предоставя на СДС.

През годините, обитавана от СДС, част от приземния етаж на сградата бе върната на частни лица, които отвориха ресторант и туристическо бюро.