„Странно и неморално” – такова е според телевизионния водещ Слави Трифонов решението на Върховния административен съд, който се произнесе по-рано днес, че резултатите от инициирания от шоумена референдум за изборните правила не са със задължителен характер.

Според Трифонов магистратите хем са признали, че избирателната комисия е опорочила крайния резултат от допитването с решението си да не брои бюлетините без плик, хем не е позволил отварянето на всички избирателни секции, за да се види колко са неотчетените изборни книга.

При решението на първа инстанция на ВАС бяха добавени 500 гласа от 44 секции. „След като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296?  Отново според логиката и математиката, след като при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, следователно при останалите 12 296 , най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини. Много, много повече от “липсващите” според ЦИК 12 000, пише шоуменът.

„Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа”, заявява в писмото си Слави Трифонов и допълва, че е отвратен.