Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви, че очаква да стане субект на разследване на ДАНС и да бъде изкаран враг на националната сигурност. „Това се чува като заплаха и съм уверен, че могат да го направят”, заяви той в „Лице в лице” по bTV.

Коментарът му бе по повод доклада на Министерство на отбраната, според който Кремъл води "хибридна война" в България, а общественото мнение се манипулира чрез „дезинформация, пропагандни кампании, медийна манипулация, използване на социалните мрежи за дезинформация, опити на популистки партийни лидери за манипулиране на групи избиратели и за предизвикване на объркване сред населението и др.”.

Сидеров отказа да се припознае сред непосочените партийни лидери, но попита: „Това, че Бойко Борисов ходи в Турция и се прегръща с Ердоган - братко мой, това какво е? Моите посещения в Русия също са официални, когато ме поканят от Думата колеги парламентаристи. Пускат подобни димки, в които трябва да оправдаят пред господарите, че има едни там опозиционери. За САЩ е важно да има голямо съглашателство. Те го постигнаха - миналата година чрез измислени протести направиха един преврат – безкръвен, но преврат”, заяви Сидеров.

Той за пореден път заяви, че намираме в ситуация на военно положение. Като довод посочи планираните 22 съвместни учения с НАТО – „никога не е било такова нещо”. Друг признак за това били думите на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на неговия помощник Виктория Нюланд, който поставяли България на „фронтовата линия”.  

На този фон по думите му българските държавници си заравяли главата в пясъка: „Те просто абсолютно арогантно отричат очевидното. Техните началници ги опровергават. Фронт е военно понятие, значи има война”.