Петър Славов: ЦИК саботира машинното гласуване
От комисията поискали 50 млн. лв. за машини без финансова обосновка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    1
Петър Славов
Снимка: btvnovinite.bg

Централната избирателна комисия (ЦИК) саботира машинното гласуване. Това обяви в предаването „Лице в лице” Петър Славов, адвокат и бивш депутат от Реформаторския блок.

От ЦИК са поискали 50 млн. лв. за машини без финансова обосновка, след като цената беше 15 млн. лв. Нямам финансов министър, който да отпусне тези пари и това за мен е откровен саботаж, коментира Славов.

Няма да има машинно гласуване на вота през март ЦИК гласува за отстраняването на единствения кандидат в обществената поръчка

Славов беше един от жалбоподателите срещу решението на ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 28 март машинно гласуване да има само в 500 секции. Съдът задължи комисията да осигури машини във всички секции, но това не се случи, защото обществената поръчка за тях се провали.

Петър Славов и негови колеги от предишния парламент се готвят да съдят финансовия министър Владислав Горанов и за отказа да им даде информация колко пари са събрани от източените от КТБ. Те са го питали по Закона за достъп до информацията.

Делян Пеевски и съпартийци с проект срещу „вторичното ограбване на КТБ”Идеята е да се анулират със задна дата всички цесии и прихващания, както и да се обезсилят прехвърлянията на акции на фиктивни предприятия, трети лица и офшорни компании

Проектозаконът на депутати от КТБ срещу вторичното източване на банката той нарече „след дъжд качулка”.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 4
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре