„Обединени патриоти” пратиха ДОСТ на прокурор
Според националистите формацията на Лютви Местан нарушава Конституцията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 14
    5
лютви местан, местан, дост
Снимка: БГНЕС

Представители на коалиция „Обединени патриоти” внесоха сигнал до главния прокурор срещу партия ДОСТ, предаде БГНЕС.

Според националистите политическата сила и председателят й Лютви Местан предявяват претенции към българската държава за признаване на турско малцинство у нас – действие, което ОП определя като нарушаващо Конституцията и законите на страната.

Вчера в студиото на „Тази сутрин” Лютви Местан се обяви български гражданин и етнически турчин, който се чувства европеец, като подчерта: „Не искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария“.

Лютви Местан: Аз съм етнически турчин и трябва да бъда уважен като такъвНе искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария, каза Местан по повод идеята си за признаване на турско малцинство в България

„Има достатъчно текстове в НК, по които може да бъде подведен под отговорност Местан и други политици от партията му. С тези изказвания те разделят обществото и партията им работи за това да разделя българските граждани на расов, религиозен или друг етнически произход, което е недопустимо“, каза днес пред журналисти Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”.

Той изрази надежда, че прокуратурата ще „докаже всички неща, които са обществена тайна вече – за кого работи Местан и партия ДОСТ. И тази партия да се забрани в България, както и хората, които обслужват чужди национални и държавни интереси, да бъдат преследвани от закона”.

  • 14
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре