Николай Петров сдаде властта на новия здравен министър Кирил Ананиев
Петров остава на разположение за 24 часа, за да помага на новия министър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Кирил Ананиев и Николай Петров
Снимка: Мария Ванкова

Кирил Ананиев „пое щафетата” в Министерството на здравеопазването от бившия здравен министър проф. Николай Петров, предаде репортер на bTV.

Ананиев заяви, че е подготвил план за действие, но не даде подробности.

Николай Петров остава на разположение за 24 часа, за да помага на новия министър.

Петров му връчи отчет за периода, в който той е бил началник на здравното министерство, подари му икона и му даде съвет да направи водосвет.

Смяната на Петров с Ананиев е първата рокада в правителството „Борисов 3”. Тя дойде, след като разследване на bTV разкри, че Петров е в конфликт на интереси и е облагодетелствал свои близки. Това е четвъртият здравен министър само за тази година.

Депутатите избраха Кирил Ананиев за здравен министърФинансистът Кирил Ананиев ще поеме поста на подалия оставка проф. Николай Петров

Той беше избран за министър на здравеопазването по-рано днес в Народното събрание, където 121 депутата гласуваха „за” назначението му, а 85 бяха „против”.

Кирил Ананиев поема здравното министерство в момент на нормативен дефицит, след като в съда бяха отменени националната здравна карта, медицинските стандарти и наредбата, която определя какво трябва да плаща Здравната каса.

Очакванията към Ананиев са огромни заради многото проблеми в сектора, които чакат решение от години, като паралелният износ на лекарства и реформата в ТЕЛК.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре