Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС. На тази корпорация аз гледам като на тумор. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по повод оставката, която му поискаха от Движението.

„Аз, като министър, в момента се занимавам с наистина важни и смислени неща. Цялото ми внимание е съсредоточено върху промените, които другата седмица влизат в Министерски съвет, след това в парламента за Закона за здравното осигуряване, върху промяната на начина, по който се осъществява лекарствената политика”, каза той пред „Дарик радио”, допълвайки: „Така че въобще не ме вълнува истерията на ДПС”.

Министърът заяви, че не бяга от разговора и настоя, че лидерът на ДПС Лютви Местан и неговите колеги не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци.

„Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши; да слага, да назначава и да сваля правителства, когато ѝ е кеф”, избухна Москов.

Според него сега от ДПС не зависи нищо и това е драмата на Движението и ръководството му. „От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан - че обръчите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори”, коментира той.

„На тази корпорация, която този човек представлява политически, аз гледам като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора, той се стреми към това да го изреже и да излекува организма. Точка! Нов ред”, заключи Петър Москов.