Интересно общуване между мъже. Така лидерът на БСП Михаил Миков определи писмото на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до премиера Бойко Борисов, на което беше изрисувано сърце накрая. Не ми се струва естествено някой мъж да ми праща сърца, уточни лидерът на социалистите в интервю за "Тази събота".

Според него ЕК ще разбере, че това което правят управляващите в момента, е имитация на съдебна реформа.

На въпрос дали БСП е в изолация, след като не се подписа под промените в Конституцията, Миков обяви, че това не е изолация, а е позиция. Промените са самоцелни, далеч са от сериозните реформи в съдебната власт, подчерта Михаил Миков. Той напомни, че през януари БСП е подкрепила стратегията за съдебната реформа, но са очаквали това да започне с промени в законите и в краен случай да има промени в основния закон.

Относно определението, че съдебната реформа на управляващите е „прасе с пилешки крака”, той обясни, че когато поставиш голям корпус върху слаба конструкция, той се срутва.

„Кой е Радан Кънев?”, попита Миков в отговор на въпрос как ще коментира обидите на Кънев към БСП. На обвиненията на Михаил Константинов, че Столетницата боледува от „социална шизофрения”, той отговори с твърдението, че Константинов е „платен наблюдател на десницата”.

Миков е категоричен, че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София. Нямам специални симпатии към никого от номинираните, нека софийската конференция да реши – да избере кандидата, с когото БСП-София ще постигне добър резултат.