„Докато преди имаше един „златен пръст” на Волен Сидеров, сега имаше „златни отсъстващи” и нагла демонстрация на модела КОЙ, и той избра Меглена Кунева за министър на образованието. Това каза в предаването „Тази сутрин” независимият депутат Георги Кадиев.

Големият проблем според Кадиев е, че Кунева беше избрана чрез задкулисни договорки – благодарение на отсъствието на депутати от всички групи – трима от Реформаторския блок, 10 от ДПС, шестима от „Атака”, част от групата около Лютви Местан.

До размяна на остри реплики с Лъчезар Иванов от ГЕРБ в пленарната зала се стигна, защото имаше непредизвикани от мен обиди, уточни независимият депутат. Словесен сблъсък между него и Иванов имаше по време на дебата около избора на Меглена Кунева за министър на образованието.

Снимка: OFFNews.bg

До напрежението между двамата се стигна, след като Кадиев поиска прегласуване на избора на вицепремиера Кунева за образователен министър. "Групата на ДПС не успя да гласува - само 20 от 30 гласуваха, тази на „Атака” също не успя - само 5 от 11", обяви от трибуната независимият депутат.

Кадиев и Иванов се размениха остри реплики в залата, а после излязоха навън да се разберат. Чу се реплика: "Следващия път ще ти счупя носа".

До бой няма да се стигне, но ще има и в бъдеще такива сблъсъци, защото председателят на парламента Цецка Цачева не предприема нищо, обяви днес Георги Кадиев.

Той уточни, че с Лъчезар Иванов са изгладили отношенията си, като са си стиснали ръцете, а тезата, че сблъсъкът е за „дамата” е само метафора. За кандидатурата на Кунева от парламентарната трибуна Кадив каза: "Ако идеята е да се търси красива и скандална жена за този пост, и Гери-Никол би свършила работа". Днес той уточни, че това е било шега и е има предвид, че Кунева е тотално неподготвена за поста министър на образованието.