ГЕРБ (най-накрая) показват своя кандидат-президент
Управляващите ще представят своите фаворити за "Дондуков" 2 на събитие в НДК
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    10
Конференция на ГЕРБ - 10
Снимка: Ладислав Цветков

След много слухове, намеци и половин дузина спрягани имена, в 11:00 часа днес ГЕРБ ще представи официално в НДК своите кандидати за президент и вицепрезидент.

Управляващите правят това след почти всички парламентарно представени партии – БСП от няколко седмици активно агитира за ген. Румен Радев, РБ представи Трайчо Трайков, националистическите формации се обединиха зад Красимир Каракачанов, АБВ лансира Ивайло Калфин, в предизборната битка се включи и независимият Велизар Енчев.

На днешното събитие ще присъстват премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, тримата зам.-председатели Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и други членове на националното и регионалните ръководства на партията. Фандъкова и Николов са сред сочените за възможен кандидат на ГЕРБ за президентския пост заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и вицепремиера Томислав Дончев.

Напрежение до последно: Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ?Социолозите също са в очакване на президентската кандидатура

До момента никой от четиримата категорично не е заявил, че не участва в битката за „Дондуков” 2.

Социологическите проучвания на този етап дават най-голяма подкрепа за необявения още кандидат на ГЕРБ, следван от ген. Радев от БСП. С появата на конкретна личност от партията на Борисов, обаче, е възможна промяна в съотношението на силите – както към затвърждаване на лидерската позиция в сондажите, така и към пълен обрат.

  • 5
    10
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре