Емил Димитров – Ревизоро: Няма ново мнозинство, не сме редили кабинет
За нас съставянето на кабинет не е самоцел, това беше възможност този парламент да си продължи мандата по програмата, която е подписана, каза депутатът от ПФ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Емил Димитров – Ревизоро
Снимка: bTV

Няма ново мнозинство, не сме редили кабинет, каза депутатът от Патриотичния фронт (ПФ) Емил Димитров – Ревизоро в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му обаче ГЕРБ са се отметнали от обещанието си да подкрепят бъдещо управление на ПФ, „както се отметнаха и от много други обещания. Но в политиката е така – един ден казваш едно, на другия – друго. Може би го налагат политическите реалности или особеностите на характера“.

Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да участва в създаването на кабинетПовод за решението на групата стана обсъждането на Бюджет 2017 и предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да бъде вдигната на 300 лв.

По думите на Димитров няма сближаване с БСП по темата за пенсиите, което да е станало причина за изгубената подкрепа.

„По темата пенсии се сближихме с ГЕРБ още преди три години, когато подписахме програмата за управление“, в която е записано продължаване на пенсионната реформа и търсене на допълнително нарастване на пенсиите.

Това е трети бюджет, първите два бяха разисквани с нас, този беше хвърлен на масата. В предишните имаше заделяне на пари за КТБ, за саниране, за стрестестовете, зали, магистрали... нормално е на третата година да поставим въпроса, че е редно да се помисли и за пенсионерите, каза Димитров.

Зорница Русинова: Всеки политик иска да увеличи пенсиите, но трябва да бъдем реалистиНяма опасност социалните плащания да останат неизпълнени, дори ако Бюджет 2017 не бъде приет, заяви още тя

Той коментира думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че увеличаването на пенсиите би било стрес за всеки бюджет, като каза: „всичко друго не е стрес – парите за зали и магистрали, за „Белене“, за санитане, но за пенсионерите е голям стрес за държавата“.

Убеден съм, че първата работа на следващото правителство ще е да започне социална програма, добави депутатът.

Емил Димитров – Ревизоро
Снимка: bTV

На въпрос дали ПФ ще взема мандата за съставяне на кабинет, ако им бъде даден от президента, гостът отговори: „Независимо, че се говори за ново мнозинство, няма ново мнозинство, има програма, която сме подписали и сме готови да изпълняваме и да подкрепим. Защо смятате, че всички сме се наредили и чакаме да станем министри. Дори предложението, което беше направено от трибуната от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, беше да се запази същият Министерски съвет или почти същите министри“ – премиерът, който ще бъде, да си прецени и или да остане Борисов, или да е някой от заместниците му.

За нас съставянето на кабинет не е самоцел, това беше възможност този парламент да си продължи мандата по програмата, която е подписана.

„Не са водени разговори (за търсене на подкрепа) и никъде не е правен кабинет, нито в сянка, нито на светло, нито подмолни разговори, тайни, в късна доба, в гаражи, в Банкя, в Бояна или където и да е“, каза Димитров.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре