Малина Крумова и Евдокия Манева – това са заместниците на служебния екоминистър Юлиян Попов, които самият той назначи. Пред екипа си Попов заяви, че е готов да отговаря за успехите и неуспехите на ведомството и представи двамата зам.-министри.

Крумова е и ръководител на ОП „Околна среда”. Тя поема още дирекциите „Фондове на ЕС за околна среда”, „Европейски и международни проекти”, “Координация по въпросите на ЕС и международно сътрудничество” и „Кохезионна политика за околна среда”.

„За мен основна задача ще бъде постигането на баланс между българските възможности и интереси, от една страна, и европейските приоритети и законодателство, от друга”, бе заявката на Малина Крумова.

Колежката й Евдокия Манева запазва досегашния си ресор - „Превантивна дейност”, „Управление на отпадъците”, „Опазване чистотата на въздуха”, „Национална служба за защита на природата”, като поема и ръководството на дирекция „Управление на водите”.

По думите й реализацията на новите принципи за управление на ВиК сектора ще бъде основното усилие в работата на управляваните от нея структури. Манева подчерта още, че е необходима промяна в работата на ДКЕВР при определяне цената на водата.

„Особено важно е да се стимулира ефективното използване на водните ресурси и да се регулират цените на услугите в целия воден сектор”, поясни тя.