Дебатите за промените в Конституцията останаха скрити за обществеността, след като предложението на БСП за прякото им излъчване в ефира на националните телевизия и радио не беше подкрепено в пленарна зала - в това число и от ГЕРБ.

Така за гражданите останаха само една възможности да следят на живо промените в основния закон. Това е прякото видео предаване през сайта на парламента, който често увисваше. Припомняме, от началото на годината не функционира парламентарният радио канал.

Така хората без достъп до интернет останаха без възможност да следят в реално време ставащото в пленарна зала, където текстове от конституционните промени два пъти не събираха нужните 180 гласа, а след изненадваща почивка и още по-изненадващ 180-градусов завой на ДПС се оказаха подкрепени от цели 191 депутати.

„За пръв път в демократичната история на България, Парламентът с гласуване не допусна пряко предаване на дебат за конституционни промени по БНТ! Много показателно за страха и наглостта!”, коментираха във Facebook от Инициативата „Правосъдие за всеки”.