Цветан Цветанов: Изборът на парламентарната квота във ВСС беше прозрачен
Според новите правила мнозинството не може да бъде обвинено, че си излъчва представители във ВСС
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    3
2111461890.jpg

Новите правила, по които е станал изборът на членовете на парламентарната квота на ВСС, са гаранция за прозрачност и оправдаване на обществените очаквания. Това стана ясно от думите на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова не е давала знаци за синхронизирано гласуване по време на избора в пленарна зала, а просто  техническите устройва не са сработили и депутатите са вдигали ръце.

Атанас Атанасов за избора на членове на ВСС – не консенсус, а пазарлъкЕдна от най-важните задачи на управляващите е била да бъде избран такъв ВСС, който да гарантира избирането на нов Сотир Цацаров, за да може да се гарантира безнаказаност, смята лидерът на ДСБ

Широкото мнозинство, което препоръките на венецианската комисия изискват, е дало възможност всички да се изберат по определени критерии и няма как мнозинството, излъчващо 11 души, да бъде обвинен, че иска да има свои представители във ВСС.

Калин Калпакчиев: Мнозинството в съдебния съвет поддържа връзка със силните на деняМагистратът се обяви за намаляване на партийната квота във ВСС

„Каквото и да направим винаги ще бъдем укорявани. Соня Найденова беше от квотата на парламента, а Ясен Тодоров беше избран също от квотата. И двамата имат противоречия”, даде пример Цветанов. За него добър сигнал са и търканията между Сотир Цацаров и Лозан Панов.

Според него обществото не се интересува от заплатите и командировките им, а очаква да разбере какви реформи ще има. „Избрали сме ги на база професионалните им качества. Чапкънова например работеше по най-тежкото дело в държавата – Сарафово и има още куп разкрити престъпления. Но ние се фокусираме върху очилата на Дукова”, посочи Цветанов.

Днес ГЕРБ и Патриотите ще решават проблемите в коалицията на политически съвет. Цветанов и премиера Бойко Борисов ще се срещнат с тримата представители на Патриотите и ще обсъдят търканията, възникнали в последният месец и половина.

По темата за отношенията с президентската институция Цветанов заяви, че анкетната комисия за изтребителите се е възприела като обслужване на интереси, а от ГЕРБ са искали „да изчистят съмненията на обществото”.

По думите му сегашният държавен глава Румен Радев два пъти е сменил позицията си за това кои изтребители са най-добрият вариант за купуване, а преди да стане кандидат за президент е бил приет допълнителен критерии за избора – примерна схема за разплащане. Чрез този критерии се дисквалифицират конкретни кандидати и се ограничава възможността да има разговори с всички участващи в конкурса.

Свалянето на доверието на ГЕРБ от кмета на Хасково Добри Беливанов Цветанов обясни с думите, че общината е можела да направи много повече в инфраструктурните проекти. Той посочи, че се случват грешки.

  • 0
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре