БСП внася закон срещу роднинските назначения
Предалага се постове в държавните и общинските предприятия да се заемат от професионалисти след конкурс
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Драгомир Стойнев
Снимка: БГНЕС

БСП внася законопроект, с който да се регламентира изборът на управляващите органи на държавните и общински предприятия, съобщиха от левицата на фона на скандалите с роднински назначения от последните седмици, предаде БТА.

Заместник-председателят на левицата Драгомир Стойнев припомни, че са предложили законопроекта в предишния парламент и тогава е бил отхвърлен. Той изрази надежда този път да бъде приет, защото ще регламентира начина, по който ще бъдат избирани членовете на управляващите органи на държавните и общински предприятия. Стойнев подчерта, че законопроектът обхваща и общинските предприятия, където, по думите му, става най-голямата корупция, която захранва местния елит на ГЕРБ.

Престрелката с „роднински” схеми между ГЕРБ и БСП продължава с пълна силаСтоян Мирчев и Тома Биков в надпревара чие разкритие за шуробаджанащина ще е по-бомбастично

Той отбеляза, че постовете в бордовете на държавните и общинските предприятия трябва да се заемат от професионалисти след конкурс и да бъдат сменяни, само ако не изпълняват бизнес плана, залегнал при тяхното назначение, а не при смяната на съответния министър. Спирайки шуробаджанащината и корупцията можем да дадем тласък на българската икономика, коментира Стойнев.

БСП дава седмица на ГЕРБ да изчисти проблема с шуробаджанашките назначенияОт левицата се заканиха, че след това ще осветлят всички подобни случаи

От БСП заявиха, че ще подкрепят в пленарна зала оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Антон Тодоров ще си отиде, а Валери Симеонов трябва да остане, коментира заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. По думите му темата за вицепремиера Валери Симеонов е мина за българското председателство на Съвета на ЕС. Валери Симеонов вече не е проблем на премиера, той е национален проблем, добави той.

Добрев призна, че БСП е загубила частичните избори за кмет на Вълчи дол и на Трън заради системата, по която те се провеждат. Във Вълчи дол говорим за икономически натиск и тройна коалиция между ГЕРБ, патриотите и ДПС, посочи той. 

БСП се готви за местните избори през 2019 г., цели се в СофияНинова призова да се мисли за кандидат за кмет

За София съм по-спокоен, отколкото за малките общини, които са превърнати във феодални владения, коментира заместник-председателят на БСП. Ще работим да дадем правото на хората да гласуват свободно, знам, че резултатите на БСП ще дойдат от само себе си, добави той.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре