„Докато капитанът е в Брюксел, бунт на кораба”, с тези думи премиерът Бойко Борисов определи искането на парламентарната група на ГЕРБ да обясни докога опозицията ще участват във властта.

„Ще отида, щом ме викат, аз съм дисциплиниран”, добави премиерът.

„Ние нямаме споразумение с ДСБ, имаме споразумение с Реформаторския блок и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинет и министри, както и до управлението на кабинета, го правя аз. Така че предполагам хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на реформаторите, които не излизат от РБ, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта”, добави премиерът.

По думите му Борисов никога не е делил хората на кой от коя партия е в управлението. „Всички са добри министри и си изпълняват ангажиментите. Ако искат да стоят и да работят, да работят”, допълни премиерът.

Въпреки това той определи като неморално „да даваш акъл като опозиционер и в същото време да имаш толкова много кадри на възлови места”.

„Като се срещна с ПГ на ГЕРБ ще видя какво очакват, но за съжаление тази двояка позиция на реформаторите пречи на кабинета”, заяви премиерът.

По повод министрите на ДСБ Петър Москов и Николай Ненчев, Борисов каза, че реформата на здравния министър ще стигне до край. По повод военния министър, премиерът отговори така: „Защо когато министър на ГЕРБ спре поръчки има коментари, а когато Ненчев го прави такива не е имало. Мери се с двоен аршин”.

Министър Ненчев работи много добре, всичко с мен коментира. И Ненчев, и Москов са министри, които са ми предложени от Реформаторския блок, никой не ги е делял”, категоричен е премиерът.

Петър Москов не е от ГЕРБ, аз го искам, но той си е от ДСБ. Съдбата ни събра да работим заедно и се справя добре”, коментира още Бойко Борисов.