„Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна, може да поискат вот на недоверие”, заяви председателят на ДСБ Радан Кънев на извънредна пресконференция.

Изявлението му е в отговор на искането на ГЕРБ да бъдат изтеглени от властта всички представители на партията.

Кънев определи пресконференцията на ГЕРБ като „истерична”. „Интересен детайл е , че преди три седмици премиерът заяви, че очаква атака срещу себе си. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група”, добави лидерът на ДСБ.

„Конфликтът между парламентарната група на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем”, допълни Кънев.

Според него не е учудващо, че ГЕРБ разглеждат властта като начин на ползване на облаги. „Именно за това ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на облагите между ГЕРБ и ДПС”, каза още лидерът на партията.

„Чудя се докога част от колегите от Реформаторския блок ще търпят това унизително положение и на каква цена”, добави Кънев.

Лидерът на ДСБ добави, че публичната истерия сигурно се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак” и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток.

Радан Кънев увери, че партията ще доведе тази политическа инициатива до край.