Депутатите отхвърлиха оставката на Делян Добрев
Добрев поиска прегласуване, но и на него оставката му беше отхвърлена
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    15
Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Народното събрание отхвърли оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, съобщи репортер на bTV.

Депутатът от ГЕРБ поиска да си тръгне от политиката, заради скандала „Кумгейт“ в Хасково, но колегите му от управляващото мнозинство не го пуснаха.

Скандалът избухна, след като депутатът от БСП Елена Йончева обвини Добрев, че кадрува в местната власт в Хасково.

„За” напускането му гласуваха 97 народни представители, а против – 99. 19 души се въздържаха.

Делян Добрев
Снимка: bTV

Добрев поиска прегласуване, но и на него оставката му беше отхвърлена.

По-рано на извънредна пресконференция в Евксиноград премиерът Бойко Борисов заяви, че Добрев му е казал, че ако оставката му не бъде приета от парламента, пак ще си я подаде.

„Няма да внеса оставката си втори път преди да се убедя, че резултатът от гласуването ще бъде различен”, категоричен бе Добрев. „Колегите ме поставиха в много тежка ситуация. Те не приеха този мой личен акт”, допълни той.

Гласуване на оставката на Делян Добрев
Снимка: Ладислав Цветков

Днес в парламента народните представители от ГЕРБ буквално го умоляваха да не напуска. Чуха се реплики като:

„Моля те, не скачай от борда на кораба. Корабът, който води България към цивилизована Европа. Защото, ако скочиш, няма да можеш да стигнеш до брега, червените акули ще те разкъсат още във въздуха“ (Спас Гърневски, ГЕРБ).

„А кой ще бъде следващият, ако дадем Делян? Ние не даваме Делян!“ (Цвета Караянчева, ГЕРБ).

„Очевидно всички обичат Делян“ (Велислава Кръстева, ДПС)

ГЕРБ умоляват Делян Добрев да не напуска, БСП призоваха за достоен диалогВ момента в Народното събрание текат бурни дебати по повод оставката на депутата заради скандала „Кумгейт”

И отляво, и от дясно взаимно се обвиняваха чие семейство е имало повече изгода от участието във властта.

Самият Добрев заяви: „Г-жо Йончева, аз ще остана в политиката с уважението на хората и нещата, които съм свършил. А вие ще останете като мой палач и убиец в политиката“.

Гласуване на оставката на Делян Добрев
Снимка: Ладислав Цветков

Същевременно БСП похвали Йончева, че дала тон на разкритията и предупреди Бойко Борисов, че с действията си ГЕРБ искат да бламират лидера си.

Антон Кутев: Делян Добрев е използван от своите за вътрешнопартийни биткиНие искаме съответните органи да направят проверка. Проверката на политически лица е част от демокрацията, а не някаква форма на рязане на глави или черно комунистическо дело, заяви депутатът от БСП

„Като лидер на лидер му казвам, като лидер който е получавал удари от свои, г-н Борисов, вашите днес ви свалят, не буквално, днес ГЕРБ ви свалят от пиедестала на който стоите“, заяви Корнелия Нинова. 

Гласуване на оставката на Делян Добрев
Снимка: Ладислав Цветков

Добрев определи твърдението за бламиране на лидера като абсурдно. „Няма разнобой такъв, какъвто иска да го представи колежката Нинова”, коментира той.

„Още днес или утре ще разговарям с адвокати. Ще съдя г-жа Йончева и всички останали, например Александър Симов, когото чух да ме клевети по една от телевизиите. Всеки човек трябва да носи отговорност за думите си”, допълни още Добрев.

Бойко Борисов: Отдавна думата „кум” няма значението, което е имала едно времеВ ГЕРБ ще чистят случаи, подобни на Хасково

Вчера парламентарната група на ГЕРБ се събра, за да обсъди поведението си в пленарната зала за днешното гласуване.

Еднозначно решение на депутатите от ГЕРБ нямаше. Делян Добрев е поискал колегите му да се съобразят с решението му да напусне парламента и да гласуват той да си тръгне.

Скандалът „Кумгейт” влиза в прокуратуратаСигнал за престъпна схема в Хасково е подаден от депутата от БСП Елена Йончева

Иначе вероятно той ще остане областен координатор на партията в Хасково.

Междувременно съпругата на депутата от ГЕРБ Александър Ненков – Пламена, напусна държавното дружеството „Булгартрансгаз“. Вчера БСП заговори за роднински връзки в енергийното дружество.

БСП
  • 4
    15
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре