Пациенти в Ловеч мръзнат, докато чакат преглед
Провокирани от недоволството, поставихме термометър на първия етаж, който отчете... 9 градуса
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Поликлиниката в Ловеч
Снимка: bTV

Пациентите в поликлиниката в Ловеч мръзнат с часове пред кабинетите на личните лекари, чакайки ред за преглед, тъй като коридорът не се отоплява през зимата, сигнализираха зрители.

Джипитата ползват три етажа в сградата на областната болница и пациенти има през целия ден. Видимо дограмата е стара, прозорци не се затварят, липсват дори стъкла. 

Провокирани от недоволството, поставихме термометър на първия етаж, който отчете... 9 градуса.

Поликлиниката в Ловеч
Снимка: bTV

От ръководството на болницата са категорични, че нямат отношение. Услугата е извънболнична, а отговорността – на джипитата.

Личните лекари обаче плащат на болницата сметки за парно, без да го използват, защото се топлят на климатици. Те препращат към общината въпросите защо не се отоплява поликлиниката и защо не е сменена дограмата.

Поликлиниката в Ловеч
Снимка: bTV

От общината обясниха, че няма как да направят основен ремонт на сградата, тъй като са съсобственици с държавата в лицето на Министерството на здравеопазването. Подготвят обаче актове, с които да „очертаят“ общинските общи части, след което да сключат нови договори за отдаване под наем с джипитата.

Поликлиниката в Ловеч
Снимка: bTV

„След сключването на договорите вече и ние ще имаме правната рамка, след което може би ще трябва да се водят преговори с държавата за решаване на този проблем“, коментира Цанко Карабов, главен експерт „Общинска собственост“ в община Ловеч.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре