Огнян Герджиков смени общо 20 областни управители (ОБЗОР)
Смяната на още 7 се наложила заради съмнения, че ще агитират за определена партия в предизборната кампания
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 9
    3
Огнян Герджиков
Снимка: БГНЕС

Продължава чистката на областни управители в страната. Днес правителството смени още 7 от тях по предложение на служебния премиер Огнян Герджиков, след като преди седмица други 13 се разделиха с постовете си. Така подменените станаха общо 20.

Служебното правителство сменя половината областни управителиВоенни, полицаи и активисти на НДСВ и БСП сред новите губернатори

Официално беше обявено, че градоначалниците имали планове да се включат в предстоящата предизборна кампания и затова са освободени. Проверка на bTV обаче показа друго.

Нови областни управители ще има във Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

сменени областни, графика

Според новия говорител на кабинета Ирина Белчева премиерът нямал намерение да сменя повече областни. Миналата седмица постъпили много молби от областни управители, които искали неплатен отпуск, за да участват в изборите.

Служебният премиер смени още 7 областни управителиПреди седмица бяха сменени 14 други

„Сами разбирате няма как да има честни избори ако областния управител е в листата на някоя от партиите”, коментира Белчева.

Областния управител на Смолян Недялко Славов обяви пред bTV, че се надява да влезе в листа, но не е пускал никаква молба за отпуск. Същото заяви и губернаторът на Пазарджик.

Вестта, че е уволнен обаче завари губернатора на Стара Загора напълно неподготвен. Георги Ранов е категоричен, че не планира да се кандидатира за депутат. Не е искал и отпуск. Ранов е лидер на местната структура на СДС. На предишните избори беше сред кандидатите, но сега е категоричен, че няма да участва.

От ГЕРБ подчертаха, че освободените областни управители са организирали и миналите президентски избори, на които спечели кандидатът на БСП Румен Радев.

  • 9
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре