Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, в югозападна България, е възможно за кратко да превали.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 30° и 35°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там краткотрайно ще превали. По билата ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 17°.

През следващото денонощие не се очаква промяна на синоптичната обстановка.

През нощта ще бъде ясно, а утре – отново слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е от източната четвърт. Максималните температури ще са между между 29° и 34°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в петък над западните райони, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е най-често от източната четвърт.

В сряда максималните температури ще са между между 30° и 35°; през следващите дни бавно ще се повишат и към събота ще са предимно между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието.