Варненският апелативен съд остави в ареста Анита Мейзер, обвинена за причиняване на смъртта на съпруга си Николай Димов по непредпазливост.

Днес бившата Мисис България обжалва задържането си под стража.

Тя е обвинеяма и за предлагане на подкуп на полицай, за да не извърши служебните си задължения.

Адвокатите на Мейзер представиха липсващия ѝ досега американски паспорт. Досега това беше основание за предположение, че тя може да се укрие. Съдът обаче счете, че този риск остава, както и опасността обвиняемата да извърши друго престъпление, и затова не уважи искането ѝ за домашен арест.

Не съм виновна, нямам намерение да се крия, съдействам на разследването 100%, посочи в съдебната зала Мейзер.

Пред медиите тя изрази съмнение за хода на разследването, защото сестрата на покойния ѝ съпруг Николай Димов – Милена, е общински съветник и може да оказва намеса.

„Ако всичко трябва да протича по нормален законов ред, всичко ще бъде нормално, обаче има силно въздействие на сестра му, която е общински съветник и е с такива сериозни връзки в България, че ме мачка по възможно най-долния начин. Съболезнования към нея и семейството ѝ, но аз съм невинна и искам да го докажа”, каза през сълзи Мейзер. „Имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ за пореден път”, допълни тя.

Сестрата на покойния Николай отказа коментар.

Според защитната теза на Мейзер по желание на Николай тя е затегнала т. нар. свински опашки около врата му, а той разкъсвайки ги с мускули, трябвало да докаже своята физическа сила.