Тя се казва Асенка. На 32. И вече - с осем деца. За нито едно от тях обаче не може да се грижи. Не само заради беднотията. От 3 години Асенка живее без крака и без пръстите на едната си ръка. Ампутацията се наложила заради тежко заболяване.

„Ако не е съпругът ми, аз без него не можем да живеем. Ако не ми помага - по тоалетна да ме кара, всичко си ми помага. Децата ми помагат - идват, чистят, ама това си е дете...”, казва тя.

Това обаче не се оказва пречка за нея да роди поредното си дете. Лора. След като я ражда обаче, Асенка си тръгва от болницата без бебето: „Оставих я.... какво да правим, като не мога да я гледам”.

Асенка разбира, че е бременна с осмото си дете чак в петия месец. Твърди обаче, че предприема сигурни мерки против забременяване: „Пазим се. Он е млад. Пиян човек... Срамота къде говорим...”.

Мъжът й Пламен също си обяснява поредното дете с алкохола: „Кога съм пиян, се изпускам некой път и така”.

10-дневната Лора вече е в приемно семейство. Като сестричката й Нанси - родена преди две години. Единствено най-голямото дете на Асенка е останало при родителите си - 15-годишният Стефан.

С братовчед си Венци разказват какви искат да станат като пораснат: „Аз ще стана полицай! (...) Да застреляме хората!!! Да ги убивам хората с пушката! (...) Ами ей така, много лесно!”.

Останалите 5 деца живеят при Пенка, майката на съпруга на Асенка. Не иска да гледа още.

Оказва се, че бабата се грижи и за три от децата на дъщеря си. Тук бройката на семейството вече става наистина впечатляваща. Дъщерята на Пенка има 17 деца и чака 18-тото. В същото време се радва и на 9 внуци, които се падат правнуци на Пенка.

От социалните служби съобщиха, че полагат всички грижи за Асенка и роднините й. Скоро Пламен ще бъде назначен за асистент на съпругата си, за което ще получава допълнителни пари.