Вече трети ден лавината от подаръци и пратки за 9-годишния Мустафа не секва.

Историята на болното от левкемия момченце трогна цялата страна. Детето лежи в пловдивската болница и от месец и половина не е виждало нито майка си, нито своите близки. След призив във „Фейсбук“, за часове бяха събрани повече от достатъчно дрехи за момчето.

Детето е затрупано с подаръци – с дрехи, с обувки, с играчки. И това повишава емоционалния му тонус. Но всяко дете, разбира се, вероятно търси майка си. Знаем, че те са в затруднено положение, но детето се гледа от медицинския персонал“, каза д-р Нели Генкова от УМБАЛ „Св. Георги“ в  Пловдив.

Здравословното състояние на момченцето е добро. Мустафа ще остане в болницата за лечение поне до края на годината.

От социалните служби са категорични, че няма да позволят той да бъде върнат на майка му. Вероятно ще бъде предаден на приемни родители.

„Тя със своите действия показа, че не е в състояние да се грижи за детето. Така че няма да ѝ позволим да го изведе“, каза Надя Танева, директор на „Социално подпомагане“ – Пловдив.

До момента майката на Мустафа не се е появила в болницата, макар че, по информация на bTV, добри хора са ѝ оставили пари за пътни разноски от Кърджали до Пловдив.

Вчера пред нашия кореспондент тя каза, че не посещава сина си, защото не може да си го позволи. Според Надя Танева обаче майката е заявила невъзможността си да полага адекватни грижи за петте си деца, като е споделила, че няма подкрепа от партньора си и в случая той е по-важен за нея.