Какво ще е бъдещето на паметника на Бузлуджа?
8 години, 6000 работници , 3000 т стомана, 70 000 т бетон и… 15 млн. лв. са били необходими, за да се построи най-големият идеологически монумент в България
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    2
Бузлуджа
Снимка: bTV

Какво ще е бъдещето на емблематичния паметник на Бузлуджа? Дискусията по този въпрос отново се разрази в общественото пространство, след като от БСП заявиха готовност да поемат обратно собствеността над монумента.

Ветерани и млад архитект ще възстановяват паметника на БузлуджаЩе се превърне ли "домът" на БКП в монумент на националната памет?

8 години, 6000 работници , 3000 т стомана, 70 000 т бетон и… 15 млн. лв. са били необходими, за да се построи най-големият идеологически монумент в България. Издигнат е по инициатива на Българската комунистическа партия по повод нейния 90-годишен юбилей.

Преди години от БСП планираха да организират дарителска кампания за ремонта. Повече от 20 години обаче „домът” на БКП тъне в разруха.

Корнелия Нинова видя саботаж в спряното излъчване от БузлуджаПрокуратурата ще разплита кой има власт да спре сигнала на три телевизии

С амбициозен проект млад архитект предлагат Бузлуджа да се превърне в печеливша туристическа атракция чрез 70-метров панорамен асансьор.

Проектът „Бузлуджа – паметта на времето” предвижда сградата да се консервира в днешния си вид и да се  превърне в музей, разказващ цялата историята на България. По първоначални изчисления той ще струва 2.5 млн. лв. 

Очаквайте продължение по темата утре в предаването „Тази сутрин”.

  • 0
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре