Лидерът на левицата Корнелия Нинова видя саботаж в спряното преди ден излъчване от Бузлуджа. В специално изявление тя заяви, че „някой вчера спря прякото излъчване на събора в Бузлуджа по три телевизии” и посочи: „г-н Борисов, ако сте вие това е недопустимо и показва притеснение.”

БСП е взела и мерки за разплитане на казуса. По думите й е подадена жалба до прокуратурата за спирането на прякото излъчване  и като отделен сигнал за телевизията, с която са имали договор за предаването.  Нинова обясни, че след това е направен опит да бъде прехвърлено  спряното пряко предаване на друга телевизия и нейния сигнал е бил прекъснат. „Видяхме се принудени да използваме сателита на БНТ, 10 мин. след като започнаха беше изключена и сателитната връзка на националната телевизия”, заяви тя.

Снимка: БГНЕС

Червеният лидер е категоричен – това е саботаж на събора и на левицата. Според нея това не може да се направи от случайни хора, а само от такива с достатъчно възможности в държавата. „Определяме го като тежка цензура срещу телевизията и като посегателство към свободата на словото. Г-н Борисов ако сте вие, не знам кой е прокуратурата ще каже, но се обръщам към него, защото само хора с много силна позиция и власт могат да направят такова нещо”, поясни тя.  

Нинова посочи още, че при избирането на кандидат-президента на БСП ще се съобразят с мнението на партията, а имената ще станат ясни на 14 август. Самата тя отрече да има подобни амбиции.

От правителствената пресслужба казаха за bTV, че "няма да коментират поредните нелепости на БСП". А от медията, чийто сигнал е бил прекъснат, заподозряха нелоялна конкуренция.