Жителите на Варна се разбунтуваха срещу общинския съвет в града. Стотици недоволни от местната власт обсадиха кметството, където днес се провеждаше сесия на общинския съвет. Стигна се дори до сблъсъци. В крайна сметка общинските съветници се съобразиха с исканията на протестиращите.

Хората атакуваха местния парламент заради различни проблеми, но обединени от едно нещо - недоволство от работата на местната власт.

На сесията дойдоха протестиращи срещу построяването на социален блок в район "Възраждане", в който се смята, че ще бъдат настанени само роми. Също така имаше хора от квартал „Чайка”, които са недоволни от приетия на 30 март Подробен устройствен план (ПУП), предвиждащ застрояване на зелени площи в квартала им, както и привърженици на „Спартак”, които искат отборът им да получи спортна база.

Заради атмосферата в залата, председателят на общинския съвет Иван Луков предложи почивка. Но хората не допуснаха съветниците да си тръгнат.

С час закъснение сесията започна. С нови препирни. Намеси се и кметът на Варна Иван Портних, който призова съветниците да се вслушат в гражданите. „За да осигурим елементарно спокойствие, за да могат общинските съветници да си свършат именно тази работа, която пак казвам, общия размер е над 150 млн. за града ни", призова Портних.

В крайна сметка исканията на хората бяха удоволетворени. Гласуването на проекта за интеграция на ромите отпадна, а приетото решение за ПУП на квартал „Чайка” бе отменено.

Хората си тръгнаха доволни, но с уговорката съветниците да внимават занапред с решенията, които взимат.