Код жълто за интензивни валежи – между 15 и 25 л/кв. м, гръмотевични бури и възможна градушка, е в сила днес за Югозападна България.

Следобед в много места от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни, има условия и за градушка. Повече слънце ще има над Източна България.

Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Утре жълт код за гръмотевични бури, интензивни валежи – до 20 л/кв.м, на места и повече, е в сила в Югозападна България и в областите Ловеч, Габрово и В. Търново.

През нощта срещу четвъртък облачността над западната половина от страната ще бъде значителна и на отделни места ще превали предимно слаб дъжд. Над източната половина ще има разкъсана облачност. През деня над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, на повече места и по-интензивни с гръмотевици в следобедните часове. Не са изключени и градушки. В източните райони ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен, в Северозападна България – до умерен северозападен, вятър.

Максималните температури ще са между 18° и 23°.   

През нощта срещу петък валежите ще продължат.

През следващите две денонощия валежи ще има из цялата страна, на места ще са интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от север, след това – от североизток. Дневните температури ще се понижат.

В неделя ще има повече слънце и по-малко превалявания, главно в следобедните часове. Температурите ще започнат да се повишават.

В понеделник ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността; вероятността за валежи е много малка. Затоплянето ще продължи.