Седмицата започна с мъгли, които бързо се вдигнаха и в първата половина на деня, слънцето успя да огрее по-голямата част от страната.

Но вече започнаха да избуяват купестите гръмотевични облаци и в много места, днес пак ще вали и гърми. След обяд отново на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. Максимални температури между 16° и 21°, в София около 18°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна, когато ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Над 2200 метра ще вали сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта ще е почти без валежи. Облачността ще се разкъса и ще намалее. В сутрешните часове на отделни места в ранините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там на места ще има превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са  между 18° и 23°.
През следващите дни повишението на температурите ще продължи. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В сряда само на отделни места, главно в Югозападна България, а в четвъртък на повече места в западната половина от страната ще превали и прегърми. В петък и събота ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е предимно слаб от юг-югозапад, ще бъде и по-топло: максималните температури в събота ще са между 24° и 29°. В събота в часовете след обяд облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали и прегърми.