Нов спор в Парламента заради оградата по границата с Турция
От БСП останаха доволни, че Прокуратурата разследва строежа на съоръжението, а от ГЕРБ реагираха, че левицата използва всеки случай за внушения
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 3
    0
Корнелия Нинова
Снимка: bTV

Оградата по българо-турската граница стана повод за спор в кулоарите на Народното събрание.

От БСП останаха доволни, че Прокуратурата разследва строежа на съоръжението, а от ГЕРБ реагираха, че левицата използва всеки случай за внушения.

„Всичко, което сме казали дотук за оградата, това, което беше и част от вота на недоверие за корупция, към днешна дата се потвърждава – коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. – Краде ли правителството на Бойко Борисов от строителството на оградата? От това писмо – очевидно да. Очакваме Прокуратурата да си свърши разследването докрай, обективно и бързо, и длъжностните лица, които са отговорни, и политически лица, разбира се, за тази далавера на оградата, да си понесат отговорност“.

Цветан Цветанов
Снимка: bTV

„Разбира се, че който е нарушил закона и ако бъде установено това, ще си понесе съответната отговорност. Но това не значи, че законодателството се прави, за да може да се създадат условия за по-лесни възможности за възникването на корупционни схеми или дейности“, отговори председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Утре депутатите ще обсъждат промени в Закона за обществените поръчки, според които ремонтът и поддръжката на оградата ще става чрез пряко договаряне. От БСП искат управляващите да оттеглят закона. ГЕРБ пък казват, че така няма да се бавят ремонтите и опозицията няма да ги обвинява, че оградата не е сигурна.

Междувременно в пленарната зала беше прието предложението на БСП Сметната палата да направи одит на допълнителните разходи на правителството от май 2017 г. до януари 2018 г.

  • 3
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре