Николай Бареков опита да влезе на конференция във ВКС със скандал (ВИДЕО)
Във ВКС се провежда форумът „Румънският опит: антикорупционни институции и мерки“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 5
  • 1
    8
Николай Бареков, ВКС
Снимка: Ладислав Цветков

Евродепутатът Николай Бареков се опита да влезе със скандал в Тържествената зала на Върховния касационен съд (ВКС), където се провежда конференцията „Румънският опит: Антикорупционни институции и мерки“.

Основен гост на форума е главният прокурор на антикорупционната дирекция в северната ни съседка Лаура Кьовеши.

След като не беше допуснат до залата, Бареков заяви, че това било международен скандал, тъй като той е евродепутат, а освен това и потърпевш от съдебната система.

Преди два дни Бареков поиска от председателя на ВКС Лозан Панов да бъде поканен за модератор на въпросната конференция – позиция, която му прилягала в качеството на „европейски депутат, радетел за реформи в съдебната система и борец срещу несправедливостите в българското правосъдие и в частност в българския съд”, както самият той посочи в отворено писмо.

„Ситуацията е просто абсурдна, удобните са вътре, неудобните – отвън. Петима полицаи да охраняват евродепутат – това е нелепо. Извинявайте, но тук някъде се водят дела срещу Златко Баретата, Брендо-Мрендо и т.н. не виждам толкова полиция да има.

Аз съм по-опасен от тях? Невъоръжен съм, нося една писалка само, дори нямам списък с въпроси… Срещу мен има съдебни дела, заведени от всички български олигарси. Аз по ред обстоятелства прекарвам повече време в съдебната зала, отколкото в ЕП – скандалът е огромен.

Аз съм информирал много институции, много колегии от Европейския парламент какво се случва с мен в България – аз бях изпъден от цялата политическа класа и ме дадоха в лапите на съда… Аз нямам нито обвинение от прокуратурата, нито съм разследван, на мен олигарсите по частен начин ми съсипват живота”, коментира Бареков пред камерите на медиите.

Николай Бареков, ВКС
Снимка: Ладислав Цветков

 

  • 1
    8
Още по темата
5 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре